bockhornsklöver
En ört med många fördelar

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver är en ört som ofta används som smaksättare i många olika maträtter, ofta från Indien, Iran och Thailand. Bockhornsklöver används oftast i mat men även som kosttillskott. Växten har använts och funnits väldigt långt tillbaka i tiden, i flera tusen år har den varit populär att använda både i mat och för utvärtes bruk. Örten tillhör familjen ärtväxter och den lever i en säsongs blomning. 

Bockhornsklöver växer i det vilda runt östra medelhavet och i Kina. Det är vanligtvis fröet i bockhornsklöver som man använder i mat, det används dessutom för att reglera testosteronnivåer i kroppen. Det har även påvisat en positiv effekt gällande blodsockret och påverkan på tarmarna. Det är möjligt att äta bockhornsklöver som kosttillskott.

Bockhornsklöver i mat

Bockhornsklöver är en beståndsdel i curry, dock inte enbart i curry. I maträtter som kommer från thailändskt eller persiskt ursprung används den ofta som en krydda. Bockhornsklöver beskrivs ofta ha en nötaktig smak som kan vara lite söt. Bockhornsklöver har mycket protein och kostfibrer i sig. Därför är den bra för ämnesomsättningen och för att hålla igång tarmarna. Andra positiva delar med bockhornsklöver är att det gör att blodsockret långsamt stiger samt att salivproduktionen förbättras och ökar.

Bockhornsklöver som medicin

Bockhornsklöver är väldigt känt för att ge mannen hjälp med fertiliteten och erektion. Det är påvisat att bockhornsklöver hjälper till att reglera och öka testosteronnivåerna vilket gör att det har varit ett populärt tillskott att ta när man har problem med sexlusten eller andra symptom som kan påvisa testosteronbrist. Studier har visat att problem med att få erektion och framförallt behålla erektionen har förbättrats, efter att ha använt kosttillskott med bockhornsklöver. Sexlusten i sin helhet har också ökat av män som har använt denna växt visar olika studier. 

Det har även påvisats att spermieproduktionen har ökats i studier där män har tagit extrakt av bockhornsklöver dagligen. Intaget av detta extrakt påverkade mängden fritt testosteron och förbättrade delvis muskelmassa, styrka och uthålligheten. 

Bästsäljare

elexir pharma teston man balans

Elexir Pharma Teston Man Balans, 60 tabletter

Elexir Pharmas Teston innehåller ämnen som balanserar testosteronnivån hos män.

örtagubbens bockhornsklöver frö

Örtagubbens Bockhornsklöver frö, 100gr

Örtagubben Bockhornsklöverfrön är rika på mineraler och vitaminer. Välgörande för tarmen.

elexir pharma fenugeek man

Elexir Pharma Fenugreek Man, 60 tabletter

Fenugreek Man är ett kosttillskott för män framtaget för att balansera testosteron-nivån.

Bockhornsklöver tillskott

Genom att ta testosteron tillskott i form av tabletter och kapslar med naturliga ämnen kan man öka sin testosteronproduktion och uppleva förbättringar i en del av kroppens olika funktioner. När man pratar om tillskott och tabletter för att förbättra testosteronnivåerna så är det på naturlig väg man vill öka produktionen. Bockhornsklöver tillskott är till för att hjälpa till att reglera testosteronnivåerna och öka mängden fritt testosteron som i sin tur hjälper till med sexlust och ger en ökad livskraft. 

Andra naturliga ämnen som Zink, D-vitamin tillsammans med bockhornsklöver kan ge en bra effekt i kroppen där man säkerställer att man inte har brist på något av dessa ämnen som i sin tur ger en förbättrad förmåga att producera testosteron.

Testosteron behandling

Bockhornsklöver anses vara säkert att inta för friska människor. Det är självklart alltid viktigt att följa anvisningar och aldrig inta för mycket av växten. Alla sorters kosttillskott har någon slags biverkning som kan inträffa för olika människor vid intag. Diarré och matsmältningsbesvär är mer vanliga biverkningar. En minskad aptit kan förekomma vilket kan vara skadligt om man har någon ätstörning.

Bockhornsklöver har påvisats ha en effekt på blodsockret, ofta som en positiv effekt för personer som har diabetes. Det är dock viktigt att ta bockhornsklöver tillskott i samråd med din läkare. Bockhornsklöver bör tas försiktig då man samtidigt äter diabetesmedicin eller andra ämnen som påverkar blodsockerhalten. 

better you andasin

Andasin ett komplex innehållande dem klassiska ingredienserna fläder, timjan och bockhornsklöver. Vegangodkänd produkt.

better you balans man

Better You Balans Man är framtagen i samarbete med Magnus Hedman. En produkt som innehåller flera näringsämnen för att tillsammans med en aktiv och sund livsstil ge dig kraft, energi och lust.

Sammanfattningsvis

Bockhornsklöver har länge visat sig vara en ört med många fördelar för människokroppen, enligt vetenskapliga studier. Den har använts flera tusen år tillbaka i både maträtter och för utvärtes bruk på kroppen. Bockhornsklöver är troligen mest känd idag för sin samverkan med testosteron. Det är vanligt att man idag söker olika sätt att öka sina testosteronnivåer eftersom det har sådan stor påverkan på vår sexualdrift bland annat. Genom att ta bockhornsklöver i samband med andra naturliga tillskott kan det påverka och förbättra testosteronproduktionen.Bockhornsklöver är som tidigare nämnt dessutom bra för magen, det kan vara en klok idé att testa ta bockhornsklöver som kosttillskott om du har upplevt problem med erektionen eller sexlusten. Det kan också vara på plats att utföra en hälsoundersökning för att mäta sina testosteronnivåer i blodet. Det kan behövas behandling med testosteron om det skulle visa sig att man har låga nivåer av testosteron i samband med olika symptom som är typiska för detta.