Test av VitaePro

VitaePro är ett kosttillskott med ingredienser som skall hjälpa kroppen att ta upp näringsämnen för ett rörligt och hälsosamt liv. Tillsammans med en bra kost och daglig motion bidrar VitaePro bland annat till mer rörlighet i muskler och leder.

Hitta på sidan om: VitaePro
Är VitaePro en bluff?
Utmärkt!
Effekt
Prisvärd

Så många som 86% upplever att de blivit mer aktiva och 9 av 10 rekommenderar andra att ta kosttillskottet VitaePro.

Innehåller Boswellia serrata som gör så att lederna i kroppen skall kännas behagliga och fungera bra.

KAMPANJPRIS: 159kr 
Ordinarie pris 318 kr

Är VitaePro en bluff eller fungerar det?

Diskussioner har förts angående VitaePros marknadsföringsmetoder och dess effektivitet. Trots marknadsföring som riktar sig till en bred demografisk, inklusive medelålders personer, äldre och idrottare, har det ifrågasatts huruvida kosttillskottet lever upp till dess löften.

VitaePro består av Boswellia serrata, Omega-3, och en blandning av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dess syfte är att stödja normal muskelfunktion, led- och bindvävsbekvämlighet, hjärt- och blodcirkulation, immunsystemet samt att minska trötthet och skydda mot oxidativ stress när det tas som en del av en balanserad kost och livsstil.

VitaePro säljs online via prenumeration, där varje leverans innehåller 44 lätt-svalda kapslar som levereras direkt till kundens brevlåda.

Medan några konsumenter uttryckt positiva erfarenheter, har frågor uppkommit om produktens påstådda fördelar, vilket speglas i rapporter om Konsumentverkets stämning mot företagets marknadsföringspraxis. Det är viktigt för konsumenter att granska dessa påståenden och fatta välgrundade beslut om deras hälsotillskott.

Är VitaePro en bluff?
44 kapslar/mån

VitaePro

Innehåller Boswellia serrata som gör så att lederna i kroppen skall kännas behagliga och fungera bra.
Vitaepro
bäst i test

Hans Gustavsson

Författare och testkanin på testosteron.se. Personlig tränare och kostrådgivare sedan 2001 med stor passion för träning och bodybuilding.

Slutsats av test

VitaePro är av hög kvalité och man ställer höga krav på återförsäljare och leverantörer, för att få en säker produkt.

Så många som 86% upplever att de blivit mer aktiva och 9 av 10 rekommenderar andra att ta kosttillskottet VitaePro.

Sammanfattning av test

VitaePro består av kapslar som produceras i Norge av NutraQ AS som ingår i moderbolaget Sana Pharma Groups AS. Det Norska bolaget heter Vitaelab AS och VitaePro marknadsförs i Sverige av VitaeLab AB. Kosttillskottet är mycket populärt och säljs i hela Norden; Sverige, Norge, Danmark, Finland och har nu spridit sig till Tjeckien. 

VitaePro har funnits i 20 år, är känt för sin kvalité och har genomgått en kontinuerlig produktutveckling. Det är nu så populärt att cirka 150 000 användare, enligt företaget, tar dagligen VitaePro.

Jag skall berätta om hur VitaePro kom till, vad kosttillskottet innehåller, vad det har för effekt och om det finns kända biverkningar av att använda VitaePro. 
Det har under åren uppstått en del kontroverser med medicinare inom läkarvetenskapen, åtal mot falsk marknadsföring och skriverier i pressen som det kan vara bra att känna till.

Kan VitaePro anklagas för bluff?

En genomgång av anmälningar och kundrespons.

Trots att VitaePro ofta marknadsförs som ett effektivt kosttillskott med Boswellia serrata, Omega 3 och viktiga vitaminer och mineraler, har det funnits stunder av kritik och skepsis. Många konsumenter har rapporterat positiva erfarenheter, men det har också förekommit klagomål från de som inte känt av några förbättringar.

Är det då en bluff? Svaret är inte svartvitt. Medan produkten innehåller nämnda ämnen, som stöds av europeisk forskning, så har VitaeLabs marknadsföringstaktik hamnat under lupp. Specifikt, en dom från Marknadsdomstolen år 2016 där VitaeLab fick böta för att ha överdrivet löften i sin reklam. Detta påtalade en problematik inte med själva produkten, utan hur den presenterades för konsumenterna.

Frågan om VitaePro är en bluff beror alltså på perspektivet. Den innehåller ingredienser som många finner fördelaktiga, men har utsatts för kritik gällande marknadsföringsmetoder. Med stora namn som Stig Strand, Blossom Tainton och Niclas Wahlgren i reklamen, har det debatterats om de verkligen använder produkten eller bara är ansiktena utåt för en lönsam kampanj.

Vitaelabs ställning är tydlig; de framhåller att kosttillskottet inte är en ersättning för läkemedel eller en balanserad kost, och de uppmanar konsumenterna att komma ihåg detta. Samtidigt är VitaePro en bestående del av hälsokostmarknaden, vilket i sig kan utgöra en utmaning för större läkemedelsföretag och deras intressen.

Som konsument är det viktigt att granska både produkten och dess omdöme. I fallet med VitaePro, som med alla kosttillskott, bör man överväga båda sidor av myntet innan man drar några slutsatser.

VitaePro - historia

Två norrmän läste en vetenskaplig artikel om ämnet Astaxanthin och hur antioxidanter fungerar i cellerna, och började arbeta på att framställa VitaePro år 2002. VitaePro blev snabbt Norges mest sålda och populära kosttillskott för muskler och leder. Eftersom effekten av kosttillskottet kräver att man brukar det regelbundet en längre tid, så kom företaget på att man skulle sälja VitaePro genom en prenumeration, kapslarna levererades regelbundet hem till brevlådan.

Bäst i test
5/5
Ordinarie pris 318 kr

För att som företaget själva uttrycker det: Ligga i framkant och linje med vetenskapen så förbättrade man kosttillskottet efterhand och la till nya ingredienser för att öka effekten. 
Man vill ha ett kosttillskott som har kraft och kvalité.

Vad innehåller VitaePro?

VitaePro innehåller en mängd näringsämnen, mineraler och vitaminer som är framtagna för att främja kroppens naturliga förmåga att fungera som bäst. Företaget garanterar att ämnena kommer från de bästa rena råvarorna och som också går att spåra tillbaka till ursprunget.

Kosttillskottet är av hög kvalité och man ställer höga krav på återförsäljare och leverantörer, för att få en säker produkt.

Under de 20 år som VitaePro tillverkats har man också uppdaterat produkten med fler ämnen, efter de senaste forskningsrönen om olika ämnens påverkan av kroppen för att uppnå en god hälsa.

VitaeLab har en egen forskning och utvecklingsavdelning som säkerställer att alla lagar, förordningar och regler följs. Produktionen av kapslarna följer GMPs riktlinjer för produktion, kvalitetskontroll och testning. GMP, som betyder Good Manufacturing Practice, används i tillverkning av läkemedel, kosmetik och i livsmedelsindustrin. 

Astaxanthin är en xantofyll, ett fettlösligt färgämne som ingår i den stora gruppen karotenoider och fungerar som en antioxidant som binder till cellens membran. Astaxanthin kan avge elektroner så att fria radikaler bildar en stabil förening istället för att skada cellen. Karotenoiden finns i fisk, skaldjur och alger. I VitaePro kommer Astaxanthinet från en sötvattenalg (Haematococcus pluvialis) från Island. En kapsel av VitaePro innehåller 2,0 mg Astaxanthin, vilket motsvarar en måltid med 400 g lax. 

Lutein tillhör också gruppen karotenoider, ett fettlösligt färgämne som anses kunna dämpa inflammationer i kroppen. Lutein är en antioxidant. Lutein finns i Grönkål, Broccoli, Spenat och Brysselkål. Du kan också utvinna Lutein ur blomman Tagetes (Tagetes erecta) som i VitaePro.

Zeaxantin är också en xantofyll, ett fettlösligt färgämne och karotenoid – en antioxidant. Zeaxanthin utvinns ur bland annat Paprika, Majs och Saffran. 

En kapsel VitaePro innehåller 7,2 mg Lutein och zeaxanthin, det motsvarar i kost 100 g spenat.

På Linköpings universitet har forskare visat att Lutein kan ha betydelse för patienter med kranskärlssjukdom.

Länk till studien om Lutein och kranskärlssjukdom.

Ett extrakt från den indiska trädet Salaki. Ämnet kommer från trädets sav och har använts i tusentals år i den kända naturläkekonsten och filosofin – Ayurveda. Boswellia serrata används för att lederna i kroppen skall kännas behagliga och fungera bra. En kapsel VitaePro innehåller 125 mg av extraktet.

Det finns forskningsstudier som visar på att patienter med Artros får en säker och effektiv behandling med extrakt av Boswellia serrata. 

Länk till studie i Kina år 2020

Vitamin B12 kallas också för Kobalamin, bildas inte i kroppen utan finns i animaliska livsmedel som kött, fisk och mjölkprodukter. Kobalamin B12 är bra för cellens omsättning och bildandet av nya blodkroppar och är känd för att minska trötthet och utmattning. Brist på B12 kan i värsta fall ge blodbrist. Äldre människor och Veganer behöver se till att de får tillräckligt med B12 för att behålla en bra energinivå.

En kapsel VitaePro innehåller 2,5 µg B12 och motsvarar 145 g kokt ägg i kosten.

Vitamin C är viktigt att äta det är alla medvetna om, vitaminen bildas inte naturligt i kroppen och den bidrar till att immunsystemet fungerar som det skall. Vitamin C skyddar också cellerna från oxidativ stress och främjar bildning av kollagen för brosket i lederna. VitaePro innehåller 80 mg vitamin C och det motsvarar innehållet av C vitamin i 2 apelsiner.

Vitamin D bidrar till att musklerna fungerar normalt och är också nödvändigt för vårt immunsystem. D3 bidrar till upptag av kalcium och fosfor i celldelningen och är viktig för skelett och tänder.

På vintern får vi inte så mycket solljus och EFSA den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet rekommenderar ett intag av 15 µg av D vitamin om dagen. Äldre personer över 75 år rekommenderas att ta 20 µg D vitamin per dag. 

Vitamin D3 bildas när huden träffas av ultraviolett strålning UVB. D3 finns också i fet fisk. En kapsel VitaePro innehåller 15 µg D3 som motsvaras av 300 g makrill på tallriken.

Vitamin E skyddar cellerna från oxidation, det är en antioxidant. Vitamin E är bra för hud, muskler, nervsystemet och immunförsvaret. Vitamin E sägs motverka åldrandet genom att skydda kroppens vävnader.

Du kan hitta vitamin E i vegetariska oljor som raps, i vetegroddar, avokado, nötter, frön, margarin och gröna bladväxter. En kapsel av VitaePro innehåller 12 mg a-TE vilket motsvarar 220 g Grönkål. (a-TE står för alfatokoferol enheter, en fettlöslig variant av E vitamin)

Selen är ett grundämne som finns i jorden och i flera livsmedel. Selen minskar tillsammans med vitamin E oxidativ stress och binder till protein i cellen. Selen hjälper immunsystemet att fungera och är bra för sköldkörtelns funktion. Du kan få i dig Selen från nötkött, ägg, fisk, ost, mjölk, linser paranötter och fullkornsvete. En kapsel VitaePro innehåller 80 µg Selen, vilket motsvarar 800 g fullkornsvete.

Mangan är en mineral som finns i berggrunden och så lite som 0,05 % i dricksvattnet.  Mangan bidrar till att återbildning av kollagen bindväv i kroppen fungerar normalt. Kollagen och gör bindväven stark. Mangan skyddar också mot fria radikaler och är en antioxidant. Du kan hitta Mangan i nötter, rödbetor, bär, ris, spenat och fullkorn. En kapsel av VitaePro innehåller 2 mg mangan som motsvarar 90 g mandlar.

DHA och DPA är långa fleromättade Omega 3-fettsyror som är essentiella – det vill säga livsnödvändiga för flera funktioner i människokroppen. För att hjärtat skall fungera optimalt så behöver vi DHA och DPA. Omega 3 – fettsyror finns i fisk som Makrill, Sardin, Öring, Sill, Torsk och Tonfisk. Du kan också hitta Omega 3 i Alger, Sjögräs, Margarin, Rapsolja, Valnötter, Linfrö och bladgrönsaker.

Leverantören av Calamari-bläckfisken i VitaePro, är certifierad med hållbarhetsgaranti: “Friend of the sea”

I en kapsel av VitaePro är det totalt 130 mg Omega – 3 fettsyror, 90 g DHA och 35 mg EPA. Vilket motsvarar 200 g Torsk. Du behöver alltså ta två kapslar för att nå upp till rekommenderat dagligt intag. Men du kan också ta en kapsel och äta en kost rik på Omega -3 fettsyror.

I VitaePro kommer Omega-3 från Calamari en bläckfisk och är du skaldjurs-eller blötdjursallergiker så bör du inta kosttillskottet med försiktighet. Oljan är dock renad från proteinet som är allergenen.

Hydroxytyrosol är en polyfenol och är i VitaePro utvunnet från ett olivextrakt. Polyfenoler hjälper att skydda blodfetter från oxidativ stress. Hydroxytyrosol tas lätt upp av magen och tarmarna och är bra för blodcirkulationen. Du kan hitta ämnet i Olivolja och en kapsel VitaePro innehåller 5 mg Hydroxytyrosol vilket motsvarar 20 g olivolja.

Kan VitaePro vara farligt och ohälsosamt?

Som du ser av innehållsförteckningen så innehåller VitaePro naturliga ingredienser som finns i en fullvärdig kost. Företaget har en strikt kvalitetsstyrning och tillverkningen av VitaePro sker inom riktlinjer för GMP – Good Manufacturing Practice.

Det kan knappast vara farligt eller ohälsosamt att låta kroppen få kosttillskottet VitaePro. Om du dessutom äter en fullvärdig kost som innehåller det rekommenderade intaget så kan du inte överdosera med VitaePro.

Du skall såklart följa rekommendationen och inte ta mer än 1-2 kapslar per dag. Barn under 3 år skall inte ta VitaePro på grund av risk att sätta kapseln i halsen. 

VitaeLab rekommenderar dessutom att om man tar receptbelagda läkemedel, är gravid eller gör stora förändringar i kosten, då skall man informera sin läkare att man tar kosttillskottet VitaePro och rådgöra med läkaren om det är ok att fortsätta att äta kosttillskottet.

Eftersom VitaePro innehåller Omega-3 från Calamari – bläckfisk så rekommenderar VitaeLab att man bör vara försiktig med intag av VitaePro om man är allergisk mot skaldjur eller blötdjur. Proteinet som vanligtvis framkallar allergin finns inte med i oljan, så kan man kan pröva sig fram om det känns bra att äta VitaePro.

VitaePro biverkningar

I VitaePros folder nämns inte några biverkningar, eftersom det är ett kosttillskott med naturliga ingredienser och inte något läkemedel.

Det har under åren funnits sju fall av allergiska reaktioner och ett fall med leverpåverkan, som dessutom skrivits om i pressen. Enligt företaget har inte läkemedelsverket fastställt att orsaken var VitaePro. I ett akut fall där levern var påverkad visade sig orsaken vara att patienten ätit ett läkemedel som hade negativ påverkan på levern.

Är man allergisk mot skaldjur så kan man pröva sig försiktigt fram, Omega 3- fettsyrorna från bläckfisken innehåller dock inte proteinet som de flesta reagerar på, utan oljan är ren.

VitaeLab  påpekar att om man äter medicin mot en sjukdom, är gravid eller har gjort stora förändringar i sin kost så skall man rådgöra med sin läkare om man kan fortsätta att använda kosttillskottet.

Vilka erfarenheter har användarna?

Positiva erfarenheter av VitaePro:

 • VitaePro gav dem tillbaka smidigheten i kroppen
 • Vissa upplever bättre och lugnare sömn
 • Vissa kände att det var lättare att resa sig upp efter att de testade VitaePro 
 • Musklerna svarar snabbare

Negativa erfarenheter av VitaePro:

 • De märkte inte så jättestor skillnad mot innan då de redan åt en välbalanserad kost.
 • De tycker att VitaePro är dyrt

VitaePro och högt blodtryck

Kan man äta VitaePro om man samtidigt tar en blodtryckssänkande medicin? Det finns i princip finns det inga vetenskapliga belägg för att det skulle vara skadligt.

VitaeLab rekommenderar dock alla som äter medicin mot sjukdom att rådgöra med sin läkare om de kan fortsätta med kosttillskottet eller inte.

Det råder delade meningar om kosttillskott och blodtrycksmedicin. 

I en studie som gjordes In Vitro (i laborativt rör och inte i människa) så kunde man inte se någon interaktionsrisk mellan VitaePro och Apixaban, ett blodförtunnande läkemedel. Mängden Zeaxantin och Lutein skall enligt studien inte påverka läkemedelsmetabolismen. Man kunde dock se att Omega-3 fettsyrorna från marina djur skulle teoretiskt kunna påverka trombocyter med risk för blödning, därför så avråder man i slutsatsen patienter med högt blodtryck, från att äta kosttillskottet VitaePro tillsamman med Apixaban. 

Länk till resultat från studie, publicerad i Relis, Norsk nättidning, läkemedel.

Vad säger FASS om VitaePro?

FASS står för Farmaceutiska Specialiteter i Sverige och är en katalog över läkemedel; dess funktion och biverkningar. Läkemedel förebygger sjukdom i vissa fall, lindrar och botar sjukdomar. 

VitaePro är inte ett läkemedel utan ett kosttillskott som inte går att söka på i FASS. Livsmedelsverket är den myndighet som hanterar kosttillskott.

Varför äta VitaePro när näringsämnena finns naturligt i kosten?

Ja det kan man ta sig en funderare över, förutom Boswellia serrata så kan vi hitta alla ingredienser i livsmedel och planera vår kost efter näringsinnehåll.
Men hur ser dagens vardag ut för de allra flesta, hinner vi att planera, göra inköp och tillaga en fullvärdig kost?

De flesta av oss lever ett relativt stressigt liv med många arbetstimmar, pendling mellan arbetet, förskolan och hemmet. Vi försöker alla att äta hälsosamt och tillaga maten hemma i köket, men det fungerar inte alltid, varken tiden eller kunskapen räcker till. Det är ofta mer än en dag i veckan som ett flertal familjer micrar ett halvfabrikat från frysen eller beställer snabbmat.

Men pensionärerna dom har väl tid att sätta sig in i var man hittar de bästa näringsämnena för att kroppen skall fungera som bäst, och sen laga maten? Ja kanske om de inte också jobbar lite extra, passar barnbarn, tränar eller väljer att göra något annat roligt.

vitaepro gör det enklare att stretcha

Alla är inte, vare sig, näringsexperter eller kockar. Vi vill alla gärna känna oss rörliga länge och må bra. Vi äter sallad varje dag och vegetariskt ett par gånger i veckan och till helgen lagar vi fisk eller en stek.
Men frågan är om vi har kunskapen och tiden att kolla upp näringsämnen på det vi äter? Troligtvis inte.

Att få ett fungerande kosttillskott som VitaePro i en kapsel som komplement till maten tilltalar nog många, eftersom det känns som en enkel lösning som gör gott för hälsan.

Vanliga frågor om: VitaePro
Utmärkt!
Effekt
Prisvärt

KAMPANJPRIS: 159kr 
Ordinarie pris 318 kr

Vanliga frågor om VitaePro

 • Vad säger forskningen om VitaePro?

  De ingredienser som finns i VitaePro finns mer eller mindre naturligt i en varierad kost. Ingredienserna är populära i hälsokostaffärer och i kosttillskott, och bygger på att mycket forskning görs i Europa om olika näringsämnen, mineraler och vitaminer och deras funktion i kroppen.
 • Är VitaePro seriöst?

  Ja, företaget VitaeLab bakom kosttillskottet har funnits sen 2002 och har utvecklat produkten för att ge optimalt resultat. Man har lagt till ingredienser som anses ha en avgörande betydelse för näringsupptaget och som har en positiv effekt för att kroppen funktioner skall fungera normalt. Företaget anstränger sig för att använda rena produkter från certifierade leverantörer.VitaePro är ett kosttillskott som är väldigt omtyckt av en stor grupp användare. Det finns många recensioner av nöjda brukare som känner att dom fått större rörlighet, mindre ont och bättre hälsa sen de startade att regelbundet använda VitaePro. 
 • Kan man äta VitaePro om man äter blodförtunnande medicin?

  Om du får en medicin utskriven mot sjukdom så skall du tala om för din läkare att du tar kosttillskottet VitaePro och rådgöra med läkaren om du riskfritt kan fortsätta med VitaePro.
 • Vem är ägare till VitaePro?

  Norrmännen Anders Flaaten och Kenneth Bern är idémakarna och ägarna av VitaePro. Företaget heter VitaeLab AS. Företaget marknadsförs i Sverige av VitaeLab AB och har huvudkontor i Trollhättan.
 • Hur mycket omsätter VitaePro?

  Vitaelab AB omsatte 132,8 miljoner 2021.
 • Har VitaePro några biverkningar?

  I VitaePros folder nämns inte några biverkningar.Det har under åren funnits ett fåtal (7) akuta fall av allergiska reaktioner. Enligt företaget har inte läkemedelsverket fastställt att orsaken var VitaePro. I ett annat akut fall där levern var påverkad visade sig orsaken att vara relaterad till ett läkemedel som patienten behandlats med, inte VitaePro.
 • Vad kostar VitaePro i månaden?

  VitaePro kostar 318 kronor för 6 veckor och 44 kapslar, första provperioden kan du få för 159 kronor + 49 kronor i porto. Paketet  med kapslarna får du direkt hem till din brevlåda.
 • Hur säger man upp VitaePro?

  Du har ingen bindningstid och hör du av dig i tid innan nästa försändelse har skickats ut så får du ingen leverans och blir inte skyldig något. Företaget har en tydlig fungerande kundservice som du kan maila och få svar från inom 48 timmar. Du kan också ringa alla vardagar dagtid.
 • Hur mycket D-vitamin innehåller VitaePro?

  VitaePro innehåller vitamin D3, en kapsel har 15 mikrogram D3.
 • Var tillverkas VitaePro?

  VitaePro tillverkas i Norge av NutraQ AS, som ingår i moderbolaget Sana Pharma Groups AS.
 • Är VitaePro ett kosttillskott?

  Ja Vitaepro är ett kosttillskott, ett supplement som du äter i samband med måltid för att få ett fullgott näringsupptag av vitaminer, mineraler och antioxidanter.
VitaePro
Average rating:  
 1 reviews
 by Jakob L
Funkar utmärkt för mig

5 av 5