Medisera testosterontest

Hitta på sidan om: Medisera testosterontest

Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

Testosterontest via blodprov

Medisera är ett företag som erbjuder ett flertal olika typer av medicinska tester, inklusive ett test av manligt könshormon – testosteron.

Testosteron är ett manligt könshormon som är spelar en stor roll för många kroppsfunktioner, inklusive muskelbyggande, sexuell funktion och benhälsa. En för låg nivå av testosteron kan orsaka en mängd olika problem och symtom, inklusive trötthet, bristande sexuell lust och minskning av muskelmassan.

Medisera testosterontest

Mediseras testosterontest mäter nivån av testosteron i blodet och ger en tydligt resultat gällande mängden av testosteron i blodet – om nivån är låg eller normal. Testerna håller hög klinisk standard och laboratorierna har samarbete med Unilab, Synlab och Karolinska Universitetslaboratoriet.

Så här enkelt gör du ett testosterontest hos Medisera:

Det är enkelt att göra ett test för att mäta halten av testosteron i blodet. Efter testet får du ett resultat som visar testosteronnivån och kan därefter få rådgivning och eventuell behandling av en läkare.

  1. Blodprovet skall tas efter 12 timmars fasta och en god nattsömn. Du skall ta provet på morgonen före klockan 10.00.
  2. Du kan gå på drop-in till ditt valda laboratorie och ta blodprovet. De flesta labb har drop-in. Om inte laboratoriet har drop-in så får du en bokad tid.
  3. På laboratoriet gör man en blodanalys av blodprovet där man mäter testosteronhalten i blodet.
  4. Efter 2-6 dagar får du ett meddelande per sms och i din e-post att labbresultatet är klart.
  5. Du loggar in i “Min journal” hos Medisera genom att identifiera dig med Bank-ID.
  6. Du kan nu i “Min Journal” läsa provsvaret med en läkares bedömning av analysen och få rådgivning kring om eller hur du skall gå vidare. 
  7. Vid gravt avvikande testresultat kontaktar en läkare dig.

Medisera omdömen

Medisera har fått många positiva omdömen från kunder som har använt deras medicinska tester. Flera kunder har varit nöjda med den enkla provtagningen, samt snabbt och tillförlitligt resultat. Företagets kundtjänst har också fått goda omdömen för att vara hjälpsamma och kunna svara på eventuella frågor eller funderingar som kunderna har.

Kunder som har skrivit omdömen om Mediseras testosterontest, har uppskattat hur enkel och snabb processen är, att först beställa, sedan genomföra testet och få resultatet, samt att de kände sig trygga och bekväma med Medisera som provtagningsställe.

Det finns också omdömen från kunder som har fått hjälp med behandling efter att ha genomfört testet och uppskattat den rådgivning och hjälp som de fick från Medisera.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis så är Medisera ett pålitligt företag med hög patientsäkerhet, och som erbjuder enkla och tillförlitliga medicinska tester, inklusive testosterontest. Resultatet av blodanalysen får man efter några dagar av en läkare som ger råd om hur man skall gå vidare. Meditera har också en kompetent och hjälpsam kundtjänst.

Ditt saliv innehåller olika slags hormoner, bland annat testosteron. För att upptäcka testosteronbrist så kan ett salivprov tas. Detta görs enkelt hemifrån med hjälp av ett testkit som skickas på posten.

Så fort du har samlat ihop tre stycken provrör med saliv under en och samma dag så skickar du tillbaka proverna till labbet för analys. Genomför och skicka gärna iväg proverna samma dag i början på en arbetsvecka så att proverna inte fastnar i någon postterminal över helgen.

Efter genomförd laboratorieanalys får du ett genomarbetat svar digitalt. Om du vill ha ytterligare hjälp med att tyda dina provsvar så går det att köpa till en konsultation av en expert där just dina resultat gås igenom grundligt.

Vanliga frågor om: Medisera testosterontest

Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

Vanliga frågor om Medisera testosterontest

 • Vad erbjuder Medisera?

  Medisera erbjuder ett flertal medicinska tester, inklusive ett testosterontest.
 • Var kan man genomföra Mediseras tester?

  Du beställer testet online, och alla Mediseras tester kan man göra på ett valt laboratorium som ligger lokalt nära dig.
 • Hur lång tid tar det att få resultat på ett testosterontest?

  Resultatet från Mediseras testosterontest är vanligtvis tillgängligt 2-6 dagar efter provtagningen.
 • Är Mediseras tester tillförlitliga?

  Ja, testerna har hög klinisk standard och laboratorierna samarbetar med Unilab, Synlab och Karolinska Universitetssjukhuset laboratorium.
 • Kan man få rådgivning och behandling efter att ha genomfört ett test hos Medisera?

  Ja, kunderna kan få rådgivning av läkare och råd om behandling efter att ha genomfört ett test hos Medisera.
Testosterontest i saliv
Average rating:  
 0 reviews