Duroxin - en recension

Här har vi samlat information om Duroxin, så att du kan ta ett faktabaserat beslut huruvida det är ett bra alternativ för att behandla en överaktiv blåsa.

Hitta på sidan om: Duroxin
duroxin
Utmärkt!
Effektiv
Prisvärd

Vid kontinueligt intag bidrar Duroxin till att förbättra möjligheten till att tömma urinblåsan helt, bidra till ett stabilare mönster och hjälper mot frekvent urinering på nattetid.

KAMPANJPRIS: 159,50 kr 
Ordinarie pris 319 kr

Fungerar Duroxin eller är det en bluff?

Valet av de olika ingredienserna som ingår i Duroxin, vilar på vetenskapliga studier av de enskilda ämnena som ger en positiv effekt och kan lindra eller ta bort besvären för män som utvecklat BPH – Benign prostatahyperplasi – en godartad förstorad prostata. Med dessa studier som underlag och kundernas betyg så fungerar Duroxin.

Det är trots allt individuellt hur kroppen svarar på olika substanser och Duroxin. 

En del kunder märker ingen skillnad, de är inte nöjda och slutar att ta kosttillskottet. 

Övervägande delen av kunderna är positiva och tycker att de har blivit hjälpta. Duroxin fungerar för många män och kan därför inte kallas för bluff. 

Duroxin

Innehåller Pygeum africanum som hjälper till att upprätthålla en normal urinfunktion.
duroxin
Rabatt - 50%

Hans Gustavsson

Författare och testkanin på testosteron.se. Personlig tränare och kostrådgivare sedan 2001 med stor passion för träning och bodybuilding.

Slutsats av test

Duroxin i kombination med motion och bra kosthållning ser ut att vara en god start på vägen till att minska besvären.

Sammanfattning av vårt testresultat

Duroxin ger en bättre urinfunktion

Det är viktigt att män som får problem med Prostatan och urinering tar ett PSA-test och genomgår en enkel undersökning av Prostatans storlek.  

Duroxin tillsammans med träning, sund kost och ett hälsosamt leverne, ser ut att vara en god start på vägen till att minska besvären som orsakas av BPH – godartad förstorad prostata. Med tanke på den tekniska medicinska funktionen hos de receptbelagda medicinerna och med deras avskräckande eventuella biverkningar så känns Duroxin som det bättre valet.

Vad är Duroxin?

Duroxin är ett kosttillskott som tas för att lindra eller eliminera problem med urinering hos framförallt äldre män. Kosttillskottet innehåller extrakt från olika växter och som innehåller en mängd antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Flera män upplever att de får problem i samband med att kissa när de blir äldre. Besvären kan dyka upp redan i 40 årsåldern och blir oftast värre med åren. Cirka 50 % av alla män som fyllt 60 år lider av BPH – Benign prostatahyperplasi – en godartad förstorad prostata.

Förstorad Prostata kan ge en eller flera besvär som är generande för mannen och som gör det svårt att fungera bra i vardagen. 

Det finns ett flertal annonser där man hävdar att genom att ta 1-2 kapslar Duroxin i samband med måltid, så kan man efter en tids intag –  lindra besvären eller eliminera dem helt och hållet. Vi tittar närmare på vad Duroxin innehåller, varför man får besvär med urinering, eventuella biverkningar, vad Duroxin kostar och vad vetenskapen säger. 

Vilket omdöme ger kunderna, som använt kosttillskottet Duroxin?

Vad kostar Duroxin?

Om du bestämmer dig för att starta upp en prenumeration och prova Duroxin så får du den första försändelsen med 60 kapslar för halva priset 159,50 kr. Känner du av en förbättring och vill prova vidare så betalar du 319 kr och får ett paket i brevlådan varannan månad. Tillverkarna Norvital rekommenderar att man bör pröva kosttillskottet upptill ett halvår innan man kan dra någon slutsats om individuell effekt.

Om du inte är nöjd så har du har ingen bindningstid och kan när som helst säga upp din prenumeration.

Duroxin biverkningar

Enligt tillverkarna finns det inga biverkningar, det är naturliga ämnen från växter och grönsaker. 

Man är noga med att påpeka att man skall inta kapslarna i samband med mat och inte överdosera. Lider man av ett sjukdomstillstånd med receptbelagda mediciner eller om man har svåra allergier då skall man alltid rådfråga sin läkare om kosttillskottet. Man avråder också gravida kvinnor att äta Duroxin.

Det finns dokumenterade biverkningar att äta för stora mängder av Pygeum Africanum som;  Gastrit – magkatarr och huvudvärk men det är troligtvis i högre koncentrationer och inte i den mängd som Duroxin innehåller.

Såhär fungerar Duroxin

De aktiva substanserna i Duroxin är en blandning av antioxidanter, vitaminer och mineraler – ämnen som påverkar testosteronnivåerna i blodet och skyddar kroppens celler, cellens DNA och celldelning i prostatan och reproduktionen av sädesceller. Kosttillskottet är framtaget för män med urineringsbesvär ofta orsakat av BPH – Benign prostatahyperplasi – en godartad förstorad prostata. 

Men först, vad är det för besvär som vuxna och åldrande män kan drabbas av? Forskningen har inget enkelt svar på varför så många män drabbas av förstorad BPH och urinbesvär, men troligtvis är det hormonbalansen som ändras i kroppen allteftersom man blir äldre. Att ha en förstorad Prostata när man är äldre är helt normalt, men ger ofta hälsoproblem.

Man kan drabbas av ett eller flera besvär i samband med att tömma urinblåsan – att kissa:

 • Överaktiv blåsa (OAB) med trängningar. Svårt att hinna till toaletten
 • Frekvent vattenkastning. Måste kissa ofta
 • Avbruten, långsam och svag stråle
 • Svårt att börja kissa
 • Svårt att tömma urinblåsan helt
 • Alltid kissnödig
 • Läckage av urin
 • Efterdropp i byxan
 • Måste kissa på natten
 • Urininkontinens – ingen kontroll av blåsan

Det är inte svårt att förstå hur besvärande det är att lida av en eller flera av dessa problem. Om man måste gå upp på natten och urinera och avbryta den goda läkande sömnen. Dagen med toalettspring och eventuellt droppar av urin i byxan kan få den bästa man att känna sig gammal, energifattig och ledsen. 

Det är viktigt att söka hjälp tidigt för att komma tillrätta med problemen och utesluta allvarliga sjukdomar. Har man problem med urinering så skall man söka sig till vården och en urolog. Läkaren kan känna på prostatan med en DRE- Rektal prostataundersökning, göra ett ultraljud för att se prostatans storlek och ta ett blodprov, ett PSA – test.

PSA – testet mäter enzymer från prostatan som finns i blodomloppet, en yngre man har lägre halt och ju äldre man blir desto högre halt.

PSA – testet visar om det är en godartad förstoring av prostatan. En ordentlig undersökning av en urolog kan också utesluta allvarliga sjukdomstillstånd som: 

  • Prostatit – en infektion i prostatan
  • Blåssten – stenar av mineralkristaller i urinblåsan
  • Cancer i prostatan

  Om det visar sig att det är en godartad prostataförstoring, då kan man börja ta ett kosttillskott som Duroxin och dessutom vidta åtgärder för att ändra sin livsstil till det bättre. Ett kosttillskott är just ett tillskott, det är viktigt att äta en näringsrik kost och ha en sund livsstil. Det finns saker man kan tänka på för att förbättra tillståndet som:

  • Inte röka 
  • Undvika att dricka för mycket alkohol och kaffe som är urindrivande
  • Inte dricka ett par timmar innan sänggåendet
  • Försöka att inte stressa
  • Ta god tid på sig när man kissar
  • Inte kissa för säkerhets skull
  • Man kan också göra vissa övningar för att lättare komma igång att kissa
  • Göra bäckenbottenövningar för män – Kegelövningar: där man spänner och slappnar av muskler runt ändtarm, pung och penis

  Man kan undra hur prostatan påverkar urinblåsan och urinen så att det ger dessa besvär? Vad händer när Prostatan växer?

  Blodet passerar njurarna för att rensa kroppen från gift och slaggprodukter och dessutom balansera salthalt och vatten i kroppen. 

  Diuresen är den volym urin som vi kissar varje dag, den kan ligga på mellan 5 dl – 6 L/dygn och vi kissar cirka 4 – 8 gånger om dagen. När vätskan lämnar njurarna består den av 95% vatten och den passerar urinledarna ner till urinröret. Precis i början av urinröret, innan det löper ut i penis, ligger prostatakörteln. Den är liten som en valnöt till att börja med, men när den växer då trycker den mot urinröret så att det blir trångt och täppt. 

  Vi har också muskler som bestämmer om urinen skall släppas ut. En övre muskel vid blåsan som vi inte kan kontrollera och en nedre muskel som vi kan styra med hjärnan och vår fria vilja. När vi vill kissa så så skickar hjärnan en signal till den elastiska urinblåsan som drar ihop sig, den nedre muskeln slappnar av och vi kissar. 

  BPH- Benign prostatahyperplasi – en godartad förstorad prostata gör så att det blir svårt för urinen att passera övre delen av urinröret. Detta orsakar att man kanske inte tömmer blåsan ordentligt, att man har svårt att komma igång med att kissa eller att strålen blir avbruten och svag när man blir äldre. När man varit på toaletten och det finns urin kvar i blåsan då känner man sig kissnödig strax igen. 

  Duroxin tar hand om prostatakörteln celler så att de inte förstörs och håller sig friska. Den minskade testosteronhalten förhindrar också att körteln växer ytterligare. Det blir lättare att tömma urinblåsan helt, flödet ökar i urinröret och man slipper att urinera ofta eller gå upp och kissa på natten. Med ökad blodcirkulation, större rörlighet och träning av bäckenbotten så kan man komma förbi besvären och fungera normalt igen.

  Har man mycket svåra besvär så kan läkare skriva ut receptbelagda mediciner som:

  Alfareceptorblockerare som gör att musklerna slappnar av kring urinrör och prostata. De som drabbas av biverkningar kan få koncentrationssvårigheter och bli yra som medför att man inte kan köra bilen eller fokusera på sina arbetsuppgifter.

  5-Alfa reduktashämmare kan med tiden minska storleken på prostatan men det finns biverkningar som ger; erektionsproblem, svullna bröstvårtor och mindre libido – minskad lust att ha sex.

  Duroxin innehåll

  Duroxin innehåller extrakt från barken av Pygeum Africanum och Urtica Diotika – stor brännässla, dessutom Lykopen och Zinkcitrat. Alla dessa ingredienser är kända, inom hälsokost och vetenskapliga studier, för att minska besvär med BPH – Benign prostatahyperplasi – en godartad förstorad prostata.
  En tablett innehåller följande ingredienser:

  Pygeum Africanum är en Rosväxtart, som kallas i Sverige för Afrikansk lagerhägg.

  Extraktet tas från barken på växten och har en studerad effekt på prostatan. Ämnet reducerar testosteronet i blodomloppet och hindrar tillväxt av prostatan. Det finns studier som visar att intag av Pygeum Africanum hjälper män med BPH.

  Urinflödet ökar, den kvarvarande urinmängden i blåsan minskar och nattlig urinering minskar.

  Brännässlan har använts som medicinalväxt i många hundra år, den innehåller mineralerna Järn, Kalcium och Magnesium och vitaminerna C, A och Folsyra (B).

  Ämnet från nässlan bidrar till att blodet blir mer järnrikt och blodsockret minskar, blodcirkulationen ökar och man får större rörlighet i benen.

  Lykopen är ett rött färgämne som kommer från tomat, papaya eller vattenmelon. Ämnet är en stark antioxidant som skyddar cellerna och cellens DNA i prostatan så att den kan fungera normalt.

  Hela kroppen har behov av Zink, och Prostatan har ett stort behov av Zink som balanserar kroppens nivå av testosteron. Fruktbarhet och reproduktionsförmåga är beroende av Zink som också är en antioxidant och skyddar cellerna, cellens DNA och celldelning. 

  Länkar till studier
  Vanliga frågor om: Duroxin
  duroxin logo
  Utmärkt!
  Effekt
  Prisvärd

  KAMPANJPRIS: 159,50kr 
  Ordinarie pris 319 kr

  Vanliga frågor om Duroxin

  • Är Duroxin farligt?

   Nej det är ett kosttillskott med naturliga ämnen från växter. Man skall dock inte överdosera Duroxin utan hålla sig till 1-2 kapslar om dagen.
  • Vem tillverkar Duroxin?

   Duroxin tillverkas av det norska hälsokostföretaget Norvital, som tillämpar GMP - Good Manufacturing Practice.
  • Kan jag köpa Duroxin på apoteket?

   Nej, Duroxin är inte ett receptbelagt läkemedel utan ett kosttillskott som du enbart kan handla online.
  • Vad kostar Duroxin?

   Första beställningen innehåller 60 kapslar och kostar 159,50 kr. Du får försändelsen hem till brevlådan fraktfritt några dagar efter att du beställt det. Om du vill fortsätta med kosttillskottet så får du en försändelse varannan månad för 319 kr. Prenumerationen av Duroxin har ingen bindningstid eller uppsägningstid.
  • Hur skall man förvara kapslarna med Duroxin?

   Otillgängligt för barn och i ett mörkt och torrt utrymme.
  • Kan kvinnor ta Duroxin?

   Nej kosttillskottet är framtaget för att hjälpa vuxna eller åldrande män med urineringsproblem till följd av BPH - godartad prostataförstoring.
  • Vad är Duroxin bra för?

   Duroxin är ett kosttillskott framtaget för att främja en god urinfunktion hos vuxna eller åldrande män.
  • Vad står BPH för?

   BPH - Benign prostatahyperplasi - en godartad förstorad prostata.
  • Hjälper Duroxin mot överaktiv blåsa?

   Ja, överaktiv blåsa (OAB) är ett av besvären som kan uppstå när man drabbas av BPH - godartad förstorad prostata.
  • Hur många kapslar Duroxin skall man ta?

   Företaget rekommenderar 1-2 kapslar per dag. Man bör inte överdosera eller ta fler kapslar per dag.
  • Har Duroxin några biverkningar?

   Nej, det är ett kosttillskott med naturliga ingredienser från växter. Kapslarna skall intas tillsammans med mat och man skall hålla sig till föreslagen dos.
  • Kan jag ta Duroxin om jag tar blodtrycksdämpande medicin?

   Du skall först rådfråga din läkare om det går bra.
  • Kan jag ta Duroxin om jag är allergiker?

   Om du har måttliga till svåra allergiska reaktioner på vissa ämnen, så bör du rådfråga din läkare om du kan ta Duroxin.
  • Kan jag ta Duroxin tillsammans med mina mediciner?

   Om du tar receptbelagd medicin för en sjukdom skall du alltid rådgöra med din läkare om det är lämpligt att ta kosttillskottet.
  Testosteron
  Average rating:  
   1 reviews
   by Niklas Karlsson
  Strålande. bokstavligt

  Jag har använt Duroxin i två veckor nu och jag märker redan en stor skillnad. Jag har haft problem med att gå på toaletten i flera år på grund av min godartade prostataförstoring, men sedan jag började ta Duroxin så har min urinströmning blivit mycket bättre och jag behöver inte längre gå upp mitt i natten för att gå på toaletten. Jag är mycket nöjd med produkten och kan verkligen rekommendera den till andra som lider av liknande problem.