D-asparaginsyra (DAA)

Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

Hitta på sidan om: D-asparaginsyra

D-asparaginsyra (DAA)

D-asparaginsyra är en aminosyra – en icke essentiell sådan. Detta innebär att det är en aminosyra som vi inte behöver äta för att överleva. Vår kropp kan bilda denna aminosyra på egen hand. Beskrivningen icke-essentiellt innebär alltså att vi inte behöver få i oss det, men det betyder inte heller att det är någonting dåligt att få i oss.
Det har under några år funnits D asparaginsyra som naturligt ämne i kosttillskott för att öka kroppens produktion av testosteron. Det finns både som ett kombinerat kosttillskott (med flera andra ämnen) och som enskilt kosttillskott. 

Öka testosteronnivåer

Likt andra tillskott på naturlig väg kan asparaginsyra vara ett bra tillskott för att öka sin testosteronproduktion.

Genom att öka sin testosteronproduktion kan vi öka muskelmassa och bli piggare, sexlusten kan också öka genom att återfå normala testosteronnivåer samt att erektioner uppstår enklare och man kan bibehålla erektionen längre.

Man kan också känna att man återfår styrka i muskler där man tidigare har känt av en viss svaghet.

120 kapslar

Testoxeed

testoxeed
bäst i test
144 g

D-Aspartic Acid

d-asparaginsyra

Studier om asparaginsyra

Det har gjorts olika studier på d-asparaginsyra som har visat att testosteronproduktionen kan öka av ett intag av 3 gram per dag under en viss period. Detta gällde i denna studie män som låg en liten bit under det normala referensvärdet gällande testosteron. Studien utfördes 2009 och pratas om än idag i ett syfte av marknadsföring. Fler studier har gjorts vilket visar att d-asparaginsyra verkar ha en effekt på testosteronproduktionen. Det säljs ganska mycket som kosttillskott för de som tränar som vill öka sina testosteronnivåer. 

Livsmedel som innehåller asparaginsyra

 • Animaliska proteiner – ägg, fisk, kött och mejeriprodukter
 • Baljväxter – ärtor
 • Oljeväxter – valnötter, mandlar, jordnötter, hasselnötter, cashewnötter
 • Grönsaker – svamp, betor, aubergine, lök, vitlök
 • Spannmål – korn, råg, majs

Som tidigare nämnt kan kroppen självmant producera asparaginsyra, detta för att möta kroppens behov. Men alla ovanstående livsmedel är rika på asparaginsyra.

Vanliga frågor om: D-asparaginsyra
Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

 • Vad gör D-asparaginsyra?

  D-asparaginsyra är en aminosyra, vilket är en byggsten för proteiner. Den spelar en viktig roll i kroppens produktion av enzymer, hormoner och signalämnen.
 • Vad är DAA?

  DAA står för D-Aspartic Acid eller på svenska D-asparaginsyra