Test av ProstaCare

Hitta på sidan om: ProstaCare
prostacare
Mycket bra!
Effektiv
Prisvärd

Ett receptfritt kosttillskott utvecklat för att hjälpa män med att bättre hantera besvär relaterade till en förstorad prostata.

KAMPANJPRIS: 199 kr 
Ordinarie pris 398 kr

Fungerar ProstaCare eller är det en bluff?

Här har vi samlat information om ProstaCare, så att du kan ta ett faktabaserat beslut huruvida det är ett bra alternativ för att behandla de problem som uppstår vid förstorad prostata.

Det finns ett flertal studier som visar på att de olika ingredienserna i ProstaCare hjälper män med BPH – Benign prostatahyperplasi – godartad förstorad prostata.

Det är också många män som gett positiva recensioner på kosttillskottet ProstaCare, de upplever att de mår bättre, och är nöjda med preparatet. En del tycker att det inte fungerat eller att det har tagit lång tid innan det fungerat. Någon tycker att det är för stor kostnad att betala för fyra månader på en gång.

En man som tog ProstaCare upplevde att det fungerade bra, men han slutade ändå efter en tid och blev sämre. När han återupptog intaget av ProstaCare så blev han bättre igen.

ProstaCare

ProstaCare är ett receptfritt kosttillskott med 6 effektiva aktiva ingredienser – utvecklat för att hjälpa män med att bättre hantera besvär relaterade till en förstorad prostata.
prostacare
Rabatt - 50%

Hans Gustavsson

Författare och testkanin på testosteron.se. Personlig tränare och kostrådgivare sedan 2001 med stor passion för träning och bodybuilding.

Slutsats av test

Om man har besvär med prostatan och att urinera så kan man prova själv och se om ProstaCare fungerar. Eftersom kosttillskottet innehåller naturliga ämnen så är det riskfritt att prova.

Sammanfattning av vårt testresultat

ProstaCare - en hjälp vid BPH

Det är vanligt att vuxna män redan vid 40 års åldern, behöver gå upp på natten och kissa. Det beror vanligtvis på att prostatan vuxit och det kan medföra flera problem som påverkar och försämrar mannens livskvalitet.

Flera män skjuter upp problemen och söker varken kunskap eller medicinsk hjälp, på grund av skamkänsla. ProstaCare kan lindra besvären, eller ta bort dom helt och hållet efter en tids intag av kosttillskottet.

Vi skall titta lite närmre på vad kosttillskottet innehåller, varför man tar det, alternativen, övningar och vad dom som provat eller fått hjälp av ProstaCare tycker om det. 

ProstaCare är ett kosttillskott som kan hjälpa män som har förstorad prostata.

Vid fyrtioårsåldern får en del män problem i samband med att kissa, och så många som hälften av alla män över 60 år har en förstorad prostata som kan ge flera olika besvär med urinering.

ProstaCare är ett kosttillskott som är framtaget från naturliga ämnen i växter och grönsaker, det anses kunna lindra eller eliminera besvären av förstorad prostata helt och hållet. Man tar två kapslar per dag och det kan ta från 2 till 6 månader innan man märker effekten av kosttillskottet. 

Vad kostar ProstaCare

ProstaCare kan du prenumerera på online, kosttillskottet finns inte att köpa i butik eller på apotek. Du får en prövotid på två månader till reducerat pris – 199 kronor.

Om du trivs med produkten och tycker att den hjälper dig kan du fortsätta att prenumerera. Du får kosttillskottet ProstaCare för 4 månader och betalar 696 kronor – 232 kronor i månaden. 

Det finns ingen bindningstid för din prenumeration, men om du inte är nöjd och känner att produkten inte har någon effekt eller hjälper dig, då kan du avsluta prenumerationen genom att höra av dig 30 dagar innan nästa sändning. Företaget menar dock att man inte skall ge upp, man skall prova upp till 6 månader för att få ett effektivt och positivt resultat.

ProstaCare biverkningar

ProstaCare har inga kända biverkningar, det är ett kosttillskott och ingen receptbelagd medicin. Om du har hjärt eller kärlproblem eller annan förändring i form av svår sjukdom skall du alltid rådgöra med din läkare om du kan ta kosttillskott. Om du går på blodtryckssänkande medicin eller har svår allergi mot vissa ämnen så bör du rådfråga din läkare.
Trött man som behöver testosteron tillskot

Så här fungerar ProstaCare

ProstaCare hjälper män som har BPH, en förstorad prostata som orsakar olika problem med urinering – att kissa. Vad är det då för problem som männen lider av? Först av allt så kan man konstatera att det är fullt normalt med förstorad prostata ju äldre en man blir, det är alltså inget onormalt och inte ett sjukdomstillstånd. Trots det normala tillståndet så leder en förstorad prostata till flera problem hos många män.

BPHBenign prostatahyperplasi är alltså en godartad förstorad prostata, inget farligt och högst normalt.

Symptom på BPH - förstorad prostata

 • Man behöver kissa oftare
 • Behov av att gå upp och kissa på natten
 • Avbruten urinstråle
 • Svag och långsam urinstråle
 • Svårt att starta urineringen
 • Blåsan känns inte tom, fastän man nyss kissat
 • Frekvent vattenkastning
 • Urinträngningar (svårt att hinna gå på toaletten
 • Läckage – efterdropp, urindroppar i byxan
 • Urininkontinens – ingen kontroll över blåsan

Besvären gör sig påminda när prostatan är förstorad, och det ger ofta sämre livskvalitet för många män. Om man måste gå upp mitt i natten och kissa och har svårt att somna om så leder det till trötthet och brist på energi. Att behöva springa ofta på toaletten är enerverande i vardagens bestyr. Får man dessutom problem med att pressa ut urinen så upplevs det som mycket besvärligt, för att inte tala om läckage med droppar i byxan – ingen vill gå omkring och lukta kiss.

BPH - läkarundersökning

Om man har mycket besvär med prostatan och urineringen så bör man kontakta vården. Urologen gör en DRE – Rectal prostata undersökning av prostatan genom att känna hur prostatan känns, man kan erbjudas en ultraljudsundersökning som kan visa prostatans storlek och man kan också ta ett blodprov – ett PSA-test, för att se att det är en godartad förstoring. Nivåerna av PSA är lägre när man är yngre och blir högre med åldern.

Prostataspecifik Antigen (PSA) mäter enzymer från prostatan som finns i blodomloppet.  En läkarundersökning kan också utesluta andra sjukdomstillstånd som; 

  • Blåssten – kristalliserade mineraler i urinblåsan
  • Prostatit – infektion i prostatan
  • Prostatacancer

  Läkare kan också medicinera med receptbelagda mediciner mot BPH;

  • Alfareceptorblockerare gör att muskelspänningen i musklerna kring urinröret och prostatan minskar. Därmed minskar trycket på urinröret och besvären minskar. Substansen är blodtryckssänkande har dessvärre biverkningar som yrsel och trötthet, kan leda till koncentrationsproblem och svårigheter att köra bil.

  • 5-alfa reduktashämmare minskar storleken på Prostatan genom att förhindra det manliga könshormonet testosteron att omvandlas till dihydrotestosteron i prostatan. Prostatan minskar i storlek efter ett par månader upp till ett halvårs behandling, men biverkningarna kan vara; minskad libido – sexlust och erektionsproblem och svullna bröstkörtlar.

  Alla män får inte biverkningar av de receptbelagda medicinerna mot BPH, men bara tanken på att få dem kan vara avskräckande.

  ProstaCare för att lindra eller eliminera besvären

  ProstaCare har innehåller naturliga substanser som kan göra att besvären försvinner helt eller delvis, men först – vad är det som händer när Prostatan vuxit? 

  Diuresen kallas den mängd vi kissar varje dag, cirka 1 – 1, 5 L vätska och 95% består av vatten. Diuresen kan variera från 5 dl upp till 6 L urin. Vi kissar normalt mellan 4 till 8 gånger per dag. Njuren balanserar vatten och salthalt i kroppen och rensar bort slaggprodukter och gift från blodomloppet, vätskan passerar urinledarna ner till urinblåsan. När vi blir kissnödiga så tömmer vi urinblåsan genom urinröret i penis. Mellan urinblåsan och början av urinröret sitter prostatan, inte större än en valnöt och när den växer så utgör den ett tryck på urinröret så att röret bli smalare och tätare. Det är detta som ger problemen.

  ProstaCare har flera viktiga naturliga substanser som hjälper kroppen att hålla igång, må bra och vårdar prostatan att fungera normalt.

  En stark antioxidant som som förhindrar skador på prostatans celler och bibehåller prostatakörtelns normala funktion.

  Ger kroppen en ökad blodcirkulation och bidrar till bättre rörlighet i benen.

  Hjälper kroppen att behålla fruktbarhet och reproduktionsförmåga. Kroppens behov av zink är stort och det finns flera fördelar att tillgodose kroppens zinkbehov; det hjälper till att bibehålla kroppens normala nivå av testosteron, zink omsätter näringsämnen, fettsyror och vitamin A. Zink är också en antioxidant som skyddar cellerna i celldelningen och bidrar till bättre syn, hår och hud.

  Med antioxidativa ämnen. Sänker stresshormonet kortisol och höjer serotoninnivån i hjärnan – ger välbefinnande.

  Med vitaminer och Omega- 3, innehåller aminosyran Tryptofan som omvandlas till GABA i hjärnan. När GABA receptorerna fylls har det en lugnande inverkan på kroppen och psyket.

  Ett grundämne som är en antioxidant. Selen är inflammationshämmande och stöttar spermatogenesen – bildandet av spermier från stamceller.

  Det finns livsstilsförändringar och övningar som man kan göra samtidigt som man tar kosttillskottet ProstaCare;

   • Undvika att dricka för mycket ett par timmar innan sänggående
   • Undvika koffein och alkohol som är vattendrivande
   • Undvika stress
   • Göra Kegelövningar, bäckenbottenövningar för män. Man varierar genom att spänna musklerna runt ändtarm och penis, slappna av och sen spänna igen.
   • Har man svårt att komma igång med att kissa så kan man hålla handen under vatten. Man kan också luta sig fram i sittande ställning eller massera området mellan naveln och blygdbenet eller insidan av låret. Man kan också göra Valsalvas manöver som går ut på att man tar ett djupt andetag och håller sen för mun och näsa när man försöker andas ut – man ökar då trycket i buken som påverkar blåsan att tömma urinen

   ProstaCare innehåll

   ProstaCare innehåller olika naturliga ämnen som extrakt från Granatäpple, Pumpafrö och Brännässla, Lykopen, Selen och Zink. En daglig dos av två kapslar innehåller

   • Extrakt från granatäpple, 200 mg
    Granatäpple (Punica Granatum) innehåller ämnen som fungerar som antioxidanter, de rensar bort gift och påverkar cellerna att vara livskraftiga och inte åldras, man får lägre nivåer av kortisol – en typ av hormoner som ökar när man känner sig stressad. Järn och kalium finns i Granatäpple som anses dämpa blodtrycket. Granatäpple innehåller också C-vitamin och ämnen som har en serotoninhöjande effekt i hjärnan – man blir glad och pigg.
   • Extrakt från pumpafrö, 300 mg
    Pumpafrö (Cucurbita) innehåller vitaminer som A, C och B-vitaminen-folsyra. I Pumpafrön finns även zink och fettsyran Omega-3. Extrakt från Pumpafrö innehåller också aminosyran Tryptofan som med blodet till hjärnan omvandlas till transmittorsubstansen GABA. I hjärnan finns receptorer som fångar upp GABA och resultatet blir att man känner sig lugnare och mer i balans.
   • Extrakt från brännässla, 300 mg
    Brännässla (Urtica dioica) är känd sen århundraden tillbaka för att vara en medicinalväxt. Nässlan innehåller flera vitaminer som C, A, B- folsyra, den innehåller dessutom mineralerna Järn, Magnesium och Kalcium. Extrakt från brännässla ökar järnhalten i blodet, sänker blodsockret genom bukspottkörteln och kan öka genomblödning i de fina blodkärlen.
   • Lykopen, 6 mg
    Det röda färgämnet Lykopen i ProstaCare kommer ifrån tomat, och är en stark antioxidant som hjälper cellerna i prostatan att förbli friska.
   • Selen, 110 µg
    Selen är ett grundämne som också är en antioxidant som skyddar cellerna i kroppen och har en antiinflammatorisk effekt. Selen hjälper till vid bildandet av sädesceller – så att sperman fungerar normalt.
   • Zink, 20 mg
    Zink är en antioxidant som finns i hela kroppen men prostatan har högre nivåer. Zink har många funktioner för celler och cellens DNA, och hjälper kroppen att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet.

   Fungerar ProstaCare mot Prostataförstoring-BPH?

   Eftersom många män lider i tysthet av problemen kring urinering och att ProstaCare har fått positiva omdömen av män som prövat kosttillskottet så tycker vi att det är värt att pröva.

   Det finns också ett flertal studier på de enskilda ingredienser, som ProstaCare innehåller, som visar på att de är effektiva mot besvär med BPH.  

   Från att kunna kissa normalt till att varje dag och/eller natt få ett eller flera besvär med urinen är dränerande för mannen och sänker självförtroendet, det ger en sämre livskvalité och kan leda till psykiska besvär och sämre hälsa.

   Med tanke på att receptbelagd medicinering har biverkningar som yrsel och koncentrationssvårigheter och ger sämre förmåga att köra bil säkert, eller minskad libido-sexlust och erektionsproblem så är valet enkelt. Alla får inte biverkningar men vi tror på att först prova med med ett kosttillskott som ProstaCare som innehåller naturliga ingredienser utan biverkningar och se om det fungerar.

   Länkar till studier

   Testosteron
   Average rating:  
    0 reviews
   Vanliga frågor om: ProstaCare
   Mycket bra!
   Effekt
   Prisvärd

   KAMPANJPRIS: 199 kr 
   Ordinarie pris 398 kr

   Vanliga frågor om ProstaCare

   • Är ProstaCare bra?

    ProstaCare fungerar för män med som har en godartad förstorad prostata - BPH. Effekten är individuell och beroende av hur man för övrigt tar hand om sin kropp med näringsrik kost, träning, övningar och ett sunt leverne.
   • Är ProstaCare ett läkemedel?

    Nej, ProstaCare är ett kosttillskott med naturliga ingredienser från växter och grönsaker.
   • Var kan man köpa ProstaCare?

    Du kan köpa ProstaCare online, genom en prenumeration.
   • Vad kostar ProstaCare?

    När du skall prova första gången, så du får två månaders kapslar för 199 kr. Sen köper du en leverans var fjärde månad för 696 kr, det blir en kostnad på 232 kr per månad.
   • Hur många kapslar av ProstaCare skall man ta?

    Tillverkningsföretaget rekommenderar 2 kapslar per dag.
   • Kan man krympa prostatan?

    Män kan vårda sin prostatakörtel genom att ta ProstaCare och förbättra prostatans celler och eliminera urinbesvär. Det går att krympa prostatan med "5-alfa reduktashämmare" en receptbelagd medicin som dessvärre har tråkiga biverkningar.
   • Är ProstaCare farligt?

    Nej det är ett kosttillskott som innehåller naturliga ämnen från växter och hjälper män med urinbesvär som är orsakade av BPA - Benign prostatahyperplasi - godartad förstorad prostata.
   • Är ProstaCare en bluff?

    Nej, ett flertal kunder som provat ProstaCare har blivit hjälpta.
   • Kan kvinnor ta ProstaCare?

    Nej, ProstaCare är framtaget för vuxna män.
   • Hur gammal skall man vara för att köpa ProstaCare?

    Du måste vara 18 år för att beställa kosttillskottet.
   • Varför blir prostatan större med åren?

    Forskarna har inget entydigt svar på den frågan men man tror att det hänger ihop med ålder och förändring av hormonbalansen.
   • Har ProstaCare några biverkningar?

    Nej, kosttillskottet innehåller naturliga ämnen från växter och grönsaker och har inga biverkningar. Om du är allvarligt sjuk och står på medicinering så bör du informera och rådgöra med din läkare att du tar ProstaCare. Samma gäller om du har svåra allergier.
   • Kan jag ta ProstaCare om jag är allergiker?

    Om du vet att du inte är allergisk mot ingredienserna i ProstaCare så kan du ta kosttillskottet. Är du osäker så rådfråga läkare.
   Testosteron
   Average rating:  
    0 reviews