Provexin: en recension

Håravfall är något som kan drabba både kvinnor och män. Anledningen till att vi tappar hår kan variera men det finns serum som ska hjälpa till att få igång hårväxten igen. Provexin är ett av dessa serum, så har du börjat få fläckar med glesare hår är det definitivt värt att prova denna produkt.

Hitta på sidan om: Provexin
provexin logo
Utmärkt!
Effekt
Prisvärd

50% av de män som fullföljde studien fick en ökad hårtillväxt.

Cirka en tredjedel fick en 100% ökad hårtillväxt.

Några av deltagarna kunde se ökad tillväxt av hår efter 2-3 veckor och för andra tog det längre  upptill 3 – 7 månader. 

KAMPANJPRIS: 149 kr 
Ordinarie pris 298 kr

Fungerar Provexin eller är det en bluff?

Bäst i test
5/5

Ordinarie pris 298 kr

Provexin™A100HF är en medicinteknisk produkt klass 1 (EU märkning).

Produkten är till för att få igång hårväxten på delar av huvudet där håret har blivit glesare. Provexin är ett serum som hjälper mot androgen alopeci – ärftligt håravfall, en sjukdom som är den vanligaste orsaken till håravfall hos både kvinnor och män.

Du beställer Provexin på nätet och får ett paket i en försändelse till din brevlåda. Paketet innehåller en ask med två stycken smala pumpflaskor som innehåller ett väldoftande serum, som du smörjer in delar av hårbotten med två gånger dagligen.

provexin logo
Gel mot håravfall

Provexin

Innehåller ämnen som skapar gynnsamma tillväxtbetingelser vid håravfall som beror på androgen alopeci.
provexin
bäst i test
Kort om denna recension

I alla tider har forskningen inom hud och hår försökt att hitta ett botemedel mot håravfall.

Provexin tycks fungera på många med androgen alopeci (ärftligt håravfall) och kliniska studier har gjorts på Provexin™A100HF.

Om du upplever och ser att ditt hår börjar tunnas ut på vissa ställen på huvudet tex vid tinningarna eller uppe på hjässan, då föreslår tillverkarna Norvital att det är det en god idé att beställa hem Provexin och börja att smörja in hårbotten på dessa områden. Är du redan kal, är det tyvärr försent. Provexin kan bara få hårsäckar som nyligen slutat fungera normalt, att ta upp näring och producera hår igen. Ett kalt parti av hjässan har döda hårsäckar och inget preparat kan, än så länge, få dem att fungera igen. 

Androgen alopeci

Den absolut vanligaste orsaken till håravfall är ärftligt håravfall – androgen alopeci.

En del män, cirka 5% kan drabbas av mycket tidigt håravfall redan i tonåren och det orsakar oftast ett stort lidande för den unge killen. Senare i livet, i medelåldern drabbas 70% av alla män av mer eller mindre håravfall.

Även 10% av kvinnor kan drabbas av tidigt håravfall i 30 årsåldern. Hela 35% av alla kvinnor som nått klimakteriet drabbas av androgen alopeci.

Hårsäckarna hos personer med ärftligt håravfall är överkänsliga för könshormonet testosteron och det leder till att hårsäckarna fungerar sämre för att till slut tillbakabildas helt. Man kan ärva androgen alopeci – av både sin mamma och pappa, och modern forskning inom genetik visar på att det är flera gener som är involverade i att sjukdomen uppstår. 

Troligtvis beror androgen alopeci – ärftligt håravfall, enligt forskarna, på mutationer av gener, som skett någon gång i mänsklighetens historia.

Att tappa sitt hår ger oftast en sämre livskvalité och många som får håravfall tidigt känner skam. Idag när ytan och utséendet spelar en stor roll med selfies och kameror på alla telefoner, så tycks även stigmatiseringen av håravfall öka.

En gång tillbaka i historien hade vi en kraftig hårväxt på kroppen i form av päls som vi tappat genom evolutionen. 

Det är androgener – manliga könshormoner som i stort sett styr hårväxten. I tonåren är det androgener som gör att mannen får skägg, könshår, hår under armarna och hår på bröstet. 

Hos kvinnorna stoppar det kvinnliga könshormonet östrogen denna utveckling.

Androgener gör sedan det motsatta i en viss ålder, hårsäckarna blir känsliga för testosteron både hos kvinnor och män. Tillväxtfasen för håret i hårsäcken blir kortare och slutar till slut att fungera. Kvinnor har mindre östrogen efter klimakteriet och testosteronet dominerar.

En artikel om forskning kring hår från Karolinska institutet kan berätta lite mer om håret och hårsäckarnas livscykel;

Karolinska institutet: När håret är huvudsaken

Vad kostar Provexin?

Preparatet kostar 298 kronor inklusive frakt och du kan beställa en prenumeration online. Varje månad får du en försändelse i din brevlåda. Du har ingen bindningstid och du kan säga upp Provexin när du vill. 

För att få första månaden med Provexin till ett reducerat pris (149 kronor + porto) klicka här.

Kan Provexin ha negativa konsekvenser?

Provexin har inga biverkningar. Preparatet innehåller extrakt från pollen men eftersom det är ett extrakt som är renat från frökapslar så innehåller Provexin inga allergener.

Provexin bör användas så fort man märker att håret glesnar på huvudet. Har det gått 5 år och skallen är kal – då är det tyvärr försent.

Om någon missat informationen att man behöver starta upp med preparatet tidigt och förväntar sig att få en bra hårväxt på en redan kal skalle, så blir man såklart besviken och ledsen. Det gäller att starta upp i tid så fort man upplever att håret håller på att tunnas ut.

Hur snabbt ser man resultat med Provexin?

Ungefär hälften av dem som har en hårväxt som håller på att bli glesare, får fler fungerande hårsäckar efter en tids användning. En del av de som prövat Provexin ser en förbättring redan efter några veckor och andra får vänta längre innan de upplever att håret växer tätare på det utsatta området.

Företaget Norvital  uppmanar alla att ha tålamod och inte ge upp efter en månad, utan att fortsätta att smörja in serumet och se tiden an. Fungerar preparatet på dig då har du sett en ökad hårtillväxt inom sex månader.

När du beställer hem Provexin så uppmanar företaget dig att ta en förebild, dvs ett foto på hårbotten där du har begynnande håravfall. Efter 6 månader så tar du ytterligare ett foto, en efterbild, och skickar du sedan in bägge fotona så får du en månads Provexin gratis. 

Fungerar Provexin eller är det en bluff?

Provexin fungerar på de som drabbats av androgen alopeci och som startar upp med serumbehandling innan det är för sent och hårsäckarna tillbakabildats. De flesta som drabbas av håravfall har ärftligt håravfall. Men det finns andra orsaker till håravfall. Mottagligheten för att få bättre hårsäckar är individuell och tiden spelar en stor roll. 

Det finns dom som inte lyckats och som tycker att produkten är en bluff och så finns det dom som fått en bättre hårväxt och är mycket tacksamma för det.

En klinisk studie med Provexin gjordes på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Forskarna var; Jan Faergemann, Department of Dermatology med lång erfarenhet av hudsjukdomar, och Thomas Hedner, Department of Clinical Pharmacology med erfarenhet av läkemedel. Studien gjordes på 20 män i åldern 18- 40 år som hade androgen alopeci – ärftligt håravfall. Man behandlade en uppritad del av skallen som hade glesnande tillväxt av hår och startade studien med att räkna antal hårstrån på det uppritade området.

Hälften –  50% av de män som fullföljde studien fick en ökad hårtillväxt.

Cirka en tredjedel (31%) fick en 100% ökad hårtillväxt.

Några av deltagarna kunde se ökad tillväxt av hår efter 2-3 veckor och för andra tog det längre tid, upp till 3 – 7 månader. 

The Effect of A100 Gel, on Hair Growth and Hair Quality: An Explanatory Study

Såhär fungerar Provexin

Provexin innehåller A 100 – ett extrakt från pollen och ett lösningsmedel: Pentane 1,5 diol.

Lösningsmedlet löser upp och gör rent runt hårsäckarna så att de öppnas upp. Tekniken går ut på att hårsäcken skall kunna ta upp näring. Förutom extraktet från pollen så ingår zinkklorid, zinkoxid, biotin, vitamin E och Aloe vera. Ytterligare ingredienser består av konserveringsmedel, ämnen för rengöring och ämnen för att hjälpa huden att hålla fukt, bli mjuk och ta upp serumet. 

Eftersom frökapslarna från pollen är avskalade så är pollenextraktet allergenfritt. 

EU har registrerat serumet som medicinteknisk produkt Klass 1.

Provexin - serumets innehåll

Intressant att veta är att att för att utvinna extrakt från pollen så måste man göra ett extrakt som kroppen kan absorbera till 100% och dessutom reducera allergener som finns i frökapseln. För att kunna utvinna 1 -30g ren pollen krävs 1 kg blommor. Blommor väger inte så mycket så det är en avsevärd mängd som krävs för att få några gram pollen som sen skall extraheras. 

Provexin innehåller pollenextrakt från rågpollen, frigjort från frökapslar och därmed fritt från allergener. Biotin aktiverar celler i hårsäckar, Aloe Vera lugnar huden och antioxidanter i 

E-vitamin tar hand om fria radikaler. Det är många ingredienser i Provexin och de övriga handlar om att hålla huden mjuk, fuktig och ren från smuts och bakterier. Provexin har också parfym, doften gör att Provexin känns inte medicinsk utan ger en behaglig doft av schampo.

Pollenextraktet A100 kommer ifrån rågpollen och är fettlösligt. Fettlösliga extrakt innehåller växteroler.

Lösningsmedel som renar och öppnar upp hårsäcken. Vätskehalten ökar i det översta hudlagret.

Biotin bidrar till att hårsäckarnas celler aktiveras och producerar mer Keratin.

Zinkoxid verkar lugnande på hud och är antibakteriellt. Skyddar huden mot irritationer.

Zinkklorid är ett salt.

Vitamin E är en antioxidant mot fria radikaler. Vitamin E skyddar mot UV-ljus och gör huden elastisk.

 

Aloe Barbadensis leaf juice. Extrakt av Aloe vera kommer från växten med samma namn. Aloe vera är känt för att mjuka upp huden och dessutom lugna och stilla klåda. Aloe Vera kan användas mot andra kända hudåkommor som Eksem och och Psoriasis.

Syntetisk framställd emulgator som skyddar, smörjer och mjukgör huden.

Squalane är en emollient som håller huden fuktig, utan att vara fet.

Tokoferol innehåller E vitamin.

Extrakt från en rödalg som växer på klippor vid havet. Innehåller aminosyror och polysackarider som är fuktighetsbevarande för hud och hår.

Kaliumsorbat hindrar att mögel och jäst växer till. Ett konserveringsmedel E 202.

Ett konserveringsmedel.

Ett mjukmedel för hud när vattenlösliga ämnen skall spädas ut.

Vanlig ingrediens i tvål och schampo, hindrar smuts från att fästa tillbaka vid rengöring.

 

Bakteriedödande ingrediens.

Återfuktande ingrediens.

Ingrediens för rengöring och avfettning.

Provexin luktar gott när du smörjer in det.

Det hänger på håret - skall man pröva Provexin?

Med tanke på det mer eller mindre lidande som håravfall ger i de flesta fall, särskilt för yngre personer som inte hade en tanke på att detta kunde drabba dom, så finns ett stort behov av ett bra preparat som ger hårväxten tillbaka. I alla tider har forskningen inom hud och hår försökt att hitta ett botemedel mot håravfall. Provexin tycks fungera på många med androgen alopeci – ärftligt håravfall och kliniska studier har gjorts på Provexin™A100HF.

Håret upplevs som en viktig del av utseendet och personligheten av både män och kvinnor och desto yngre någon drabbas desto mer påverkas självkänslan.

Varför inte pröva, kanske fungerar det på dig?

Vanliga frågor om: Provexin
Utmärkt!
Effekt
Prisvärd

KAMPANJPRIS: 149 kr 
Ordinarie pris 298 kr

Vanliga frågor om Provexin

 • Hur bra är Provexin?

  Provexin fungerar på människor, som drabbats av androgen alopeci - ärftligt håravfall, och som nyligen upptäckt att håret glesnar på vissa partier av skallen. Enligt studier som gjorts så får cirka 50%  delvis tillbaka sitt hår och 31% får tillbaka hårtillväxten helt och hållet.Men för att behålla hårväxten så måste man fortsätta att behandla hårbotten med serumet.
 • Vad är Provexin?

  Provexin™A100HF är en medicinteknisk produkt klass 1, som är godkänd av EU.Produkten är ett serum som smörjs in i hårbotten om man drabbas av androgen alopeci - ärftligt håravfall.
 • Hur använder man Provexin?

  Serumet smörjs in två gånger dagligen i hårbotten, på ett område av skallen där man upptäckt att håret börjar att glesna.
 • Får man tillbaka sitt hår med Provexin?

  Ja en tredjedel får en 100% hårväxt och hälften en delvis ökad hårväxt, om man smörjer in serumet morgon och kväll och nyligen drabbats av glesnande hårväxt.
 • Stimulerar Provexin hårsäckarna?

  Ja, Provexin™A100HF gör rent runt och öppnar upp hårsäckarna för näringsintag.
 • Vem tillverkar Provexin?

  Företaget heter Norvital AS i Norge och har kontor och kundservice i Sverige.
 • Hur säger man upp Provexin?

  Som abonnent har man ingen bindningstid och ingen uppsägningstid, det går bra att maila eller ringa kundservice, om man inte är nöjd och vill avsluta prenumerationen.
 • Är Provexin både för män och kvinnor?

  Ja både män och kvinnor kan drabbas av androgen alopeci - ärftligt håravfall. Serumet gör ingen skillnad på kön.
 • Vad kostar Provexin?

  Serumet kostar 298 kronor inklusive porto. Du får rabatt på första försändelsen för att pröva och som då kostar 149 kronor + porto.Om du tar en “förebild” och sen en “efterbild” på hårbotten efter sex månader och skickar in till företaget så får du en månads leverans av Provexin gratis.
Provexin
Average rating:  
 0 reviews