Zink testosteron

Zink är en mineral. Inte heller vilket mineral som helst utan ett livsnödvändigt mineral för oss människor. Zink ingår i över 100 olika enzymer i kroppen som bland annat påverkar omsättningen av fett, kolhydrater, proteiner och andra vitaminer som exempelvis vitamin A. Förutom för att hjälpa till med testosteronproduktionen så är Zink väldigt viktigt för vårat immunsystem. Zink som mineral är viktigt för kroppens naturliga produktion av testosteron. När man har zinkbrist kan testosteronproduktionen påverkas negativt, därför kan man höja sina testosteronnivåer med hjälp av att öka sitt intag av Zink.

Zink behövs i kroppen för att kunna producera testosteron. Zink är också viktigt för spermierna. Brist på Zink ger ett minskat antal spermier. Zink ingår ofta i kosttillskott som är till för att öka mäns testosteronproduktion. Tillsammans med asparaginsyra, ginseng, D-vitamin och andra mineraler kan man hjälpa kroppen att på naturlig väg öka sina testosteronnivåer. 

Är det vanligt med zinkbrist?

Nej, risken för att drabbas av zinkbrist i Sverige är låg. Zinkbrist hos vuxna människor kan ge förändringar i huden, försämrad sårläkning och minskad aptit. Dessutom kan testosteronproduktionen påverkas även om detta är relativt ovanligt bland de människor som drabbas av låga nivåer testosteron.