Testosteron tabletter

Kemiska skapade tabletter med testosteron kan ge biverkningar och skada hälsan. Testosteron ska man endast behandlas med efter att en läkare har undersökt dina testosteronnivåer och andra symptom. Då behandlas man i form av olika metoder som är prövade och säkra. Testosteron gel och injektioner är två behandlingsmetoder som används i Sverige. Det finns dock testosteron tabletter och tillskott som är gjorda av naturliga ämnen som fokuserar på att hjälpa till med testosteronproduktionen. 

Vita testosteron tabletter

Öka sin testosteronproduktion

Det är många människor som söker sätt att öka sina testosteronproduktion. Detta kan bero på att man helt enkelt vill öka sin sexualdrift eller få enklare att bygga muskelmassa. Det kan också bero på att man har tappat sexlusten eller känner att man ofta är trött och saknar motivation i vardagen. Det finns många myter och olika saker som skrivs om testosteron på nätet, det är viktigt att kunna särskilja på fakta och vetenskapliga studier gentemot icke beprövade metoder. 

Testosteron tillskott och tabletter har inte likt testosteron gel och injektioner gått igenom vetenskapliga studier där det har påvisats att exempelvis muskelmassa och sexlust har ökat. Däremot är dessa tillskott och tabletter någonting man tar för att på naturlig väg öka produktionen av testosteron genom den funktion dessa ämnen har för att på naturlig sikt öka testosteronproduktionen. Zink, D-vitamin, ginseng för att nämna några bidrar alla till produktionen av testosteron på ett eller annat sätt. Genom att ta tabletter som dessa säkerställer du att du inte har brist på något av dessa ämnen som är till för att hålla testosteronproduktionen igång.

Normal nivå av testosteron i kroppen

När vi har testosteronbrist så är man ofta ur balans i flera av kroppens funktioner. Trötthet, låg energi, avsaknad av sexlust, muskelvärk är några av de symptom man kan uppleva när man har låga nivåer av testosteron. Genom att ha normala testosteronnivåer så kan man enligt nedanstående:

  • Förbättra libido
  • Öka muskelstyrka
  • Utveckla testiklar och penis
  • Ökar och förbättrar kroppsbehåring
  • Ger ofta en ”bättre” erektion
  • Producerar mer spermier
  • Ger mer energi i vardagen

Det är viktigt att se skillnaden på att vara sjuk med fastställd diagnos testosteronbrist gentemot en vilja att helt enkelt öka sina testosteronnivåer utan att misstänka en kraftig testosteronbrist med flera uppvisande symptom på detta.

En läkare som tar fram testosteron tabletter

Må bättre i vardagen

Man bör aldrig använda receptbelagda preparat för att öka testosteron om man inte har testosteronbrist som fastställd diagnos. Däremot kan testosteron tabletter och testosteron tillskott vara ett säkert, billigt och bra alternativ för kroppen eftersom de på naturlig väg är till för att öka nivåerna av testosteron. Alla de naturliga ämnen som ingår i dessa tillskott är bra för kroppen och det finns absolut ingenting negativt med att ta dessa. De verkar på en säker nivå och innehåller inga skadliga ämnen. Genom att ta tabletter som är till för att öka testosteronproduktionen kan man i samma veva säkerställa att man får i sig alla viktiga ämnen som exempelvis Zink, D-vitamin, Vitamin B12, ginseng och andra ämnen.

Två personer som dricker kaffe - testosteron tabletter