Testosterontillskott

Naturliga tillskott med testosteron för män är något som har blivit ett hett ämne den senaste tiden. Vi pratar mer och mer om låga testosteronnivåer vilket gör att människor söker olika sätt för att öka sin testosteronproduktion. När man pratar om testosteron tillskott så är det olika tillskott med naturligt innehåll som används med målet att öka sina testosteronnivå genom vitaminer, växtextrakt och andra naturliga förekommande saker. Det finns syntetiska tillskott för testosteron men det är vanligast att använda sig av naturliga tillskott för att öka sin testosteronproduktion.

Varför tar man tillskott för testosteron?

Låga nivåer av testosteron kan ge flera symptom som låg energi, nedstämdhet, trötthet och minskad sexuell drift. Testosteron tillskott används för att öka sina naturliga testosteronnivåer, man söker helt enkelt lösningar för att må bättre i kroppen och återfå sin sexuella lust.

Testosteronbrist är ett relativt okänt tillstånd bland befolkningen, det finns vetenskapliga studier kring testosteronbrist och hur det kan hjälpa att behandlas med testosteron för att återfå sexuell lust och livskraft. Med det sagt så är testosteronbrist inte det första man tänker på när man upplever symptom som uppvisas av brist på testosteronproduktionen. Kanske kan det vara så att man har genomfört läkarundersökningar och blivit feldiagnostiserad, man söker en lösning på sina problem och märker att flera av de symptom man upplever stämmer in på testosteronbrist. Detta kan vara en anledning till att man börjar använda testosteron tillskott.

Trött man som behöver testosteron tillskot

Man tar testosterontillskott för att:

Få bättre energi och livsglädje

Testosteronbrist gör att man har svårt att sova, har låg energi allmänt och känner en avsaknad av motivation. Testosteron tillskott tar man för att försöka återfå livskraften och öka sin energinivå för att klara av dagen.

Minska fett

Testosterontillskott tas ibland för att öka förbränningen av fett. Både östrogen och testosteron är könshormoner som är viktiga för kroppen. Östrogen fungerar annorlunda än testosteron, genom att hjälpa kroppen att lagra fett. Testosteron ger en motsatt effekt och stimulerar kroppens förbränning av fett. Har du någon gång undrat varför kvinnor som är helt friska ibland har mer kroppsfett än män trots en normal vikt? Detta beror oftast på att de har en mycket högre andel östrogen i blodet.

Öka sin muskelmassa

Man tar inte testosterontillskott för att få större muskler, man tar testosterontillskott för att återställa sin testosteronproduktion vilket gör att kroppen arbetar normalt och träning ger resultat. Testosteronbrist kan innebära minskad muskelmassa och att du känner mindre effekt av träning.

Öka sexlust

Ett av de allra vanligaste symptomen på testosteronbrist är minskad sexlust. Man känner sig inte sugen på sex och tänker sällan på sex. Minskad sexlust kan bero på många orsaker och det kan ta lång tid innan man kopplar samman sina symptom med testosteronbrist. Många som behandlas med testosteron kan återfå sin sexuella drift. Testosterontillskott är vanligt att ta när man känner att man har minskad sexlust där målet är att återställa sin sexuella drift.

Testosterontillskott och ingredienser

Man kan säga att testosterontillskott är till för att få tillbaka sin sexlust, få mera ork och allmänt återfå sin livskraft. Som tidigare nämnt har det blivit mer och mer vanligt att prata om tillskott för testosteron och vilka fördelar det kan ha för kroppen. De olika ingredienser man tar för att på naturlig väg öka sin produktion av testosteron är bra för kroppen på många olika sätt. Det är vanligt att man går med obehandlad testosteronbrist under lång tid vilket gör att folk desperat söker nya vägar att återfå sin livsglädje. 

Zink

Zinkbrist kan påverka kroppens nivåer av testosteron. Genom att ta tillskott som innehåller zink så kan det påverka kroppens produktion av testosteron

En man som tar hand om bockhornsklöver

Bockhornsklöver

Bockhornsklöver är en ört som finns i Nordafrika och Indien. Bockhornsklöver odlas dock över hela världen för de egenskaper som kan hjälpa en rad olika hälsoproblem. Bockhornsklöver har en påverkan på enzymer, dessa enzymer som kan påverkas på ett positivt sätt spelar en roll för att omvandla testosteron till östrogen. Det har gjorts studier och tester på män som har tagit tillskott av bockhornsklöver för att sedan uppleva en bättre styrka i kroppen i samband med fettförbränning.

Vitaminer

B-vitaminer och D-vitamin ingår ofta i tillskott som är till för att öka testosteronproduktionen i kroppen. D-vitamin är känt för någonting som vi får av solen. När man bor i ett klimat där det ofta är mörkt under vissa årstider så kan man ha en avsaknad av D-vitamin vilket kan påverka produktionen av testosteron. B-vitamin reglerar hormonerna i kroppen och det är relativt vanligt att ta tillskott för detta. B-vitamin tillskott tas inte bara för minskad testosteronnivå utan för många andra funktioner i kroppen som påverkas av detta. Vitaminen B6 påverkar flera funktioner som minnet och kognitiva funktioner och även testosteronproduktionen.

Ginseng

Studier har visat att ginseng kan hjälpa till att öka produktionen av testosteron. Ginsengroten kan påverka vår fysiska ork och vår sexuella drift. Ginseng återfinns i ett flertal olika läkemedel.

testosteron molekyl

D-asparaginsyra

D-asparaginsyra påverkar frisättningen av testosteron. Det är en naturlig aminosyra som involveras i kroppens syntes. Det har gjorts studier som påvisat att tillskott med denna syra har ökat spermieproduktionen hos män. Den är dessutom väsentlig för kroppens muskeltillväxt. Intag kan öka kroppens testosteronproduktion.

Sammanfattningsvis

Återställa de normala testosteronnivåerna

Man kan säga att testosterontillskott är till för att få tillbaka sin sexlust, få mera ork och allmänt återfå sin livskraft. Som tidigare nämnt har det blivit mer och mer vanligt att prata om tillskott för testosteron och vilka fördelar det kan ha för kroppen. De olika ingredienser man tar för att på naturlig väg öka sin produktion av testosteron är bra för kroppen på många olika sätt. Det är vanligt att man går med obehandlad testosteronbrist under lång tid vilket gör att folk desperat söker nya vägar att återfå sin livsglädje.