Zink och testosteron

Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

Hitta på sidan om: Zink testosteron

Zink

Zink är en mineral. Inte heller vilket mineral som helst utan ett livsnödvändigt mineral för oss människor. Zink ingår i över 100 olika enzymer i kroppen som bland annat påverkar omsättningen av fett, kolhydrater, proteiner och andra vitaminer som exempelvis vitamin A. 

Förutom för att hjälpa till med testosteronproduktionen så är Zink väldigt viktigt för vårat immunsystem. Zink som mineral är viktigt för kroppens naturliga produktion av testosteron. När man har zinkbrist kan testosteronproduktionen påverkas negativt, därför kan man höja sina testosteronnivåer med hjälp av att öka sitt intag av Zink.

Zink behövs i kroppen för att kunna producera testosteron. Zink är också viktigt för spermierna. Brist på Zink ger ett minskat antal spermier. Zink ingår ofta i kosttillskott som är till för att öka mäns testosteronproduktion. Tillsammans med asparaginsyra, ginseng, D-vitamin och andra mineraler kan man hjälpa kroppen att på naturlig väg öka sina testosteronnivåer.

Är det vanligt med zinkbrist?

Nej, risken för att drabbas av zinkbrist i Sverige är låg. Zinkbrist hos vuxna människor kan ge förändringar i huden, försämrad sårläkning och minskad aptit. Dessutom kan testosteronproduktionen påverkas även om detta är relativt ovanligt bland de människor som drabbas av låga nivåer testosteron. 

100 kapslar

Zink Organisk

120 kapslar

Trippel Zink

bäst i test
Vanliga frågor om: Zink testosteron
Vill du tala med en läkare?

Välj nedan och följ instruktionerna:

  • Kan man öka sitt testosteron med zink?

    Zink behövs i kroppen för att kunna producera testosteron och ingår ofta i kosttillskott som är till för att öka mäns testosteronproduktion.
  • Vad är zink?

    Zink är ett viktigt mineral för immunsystemet. I kroppen fungerar zink som en antioxidant, den skyddar kroppens celler mot stress. Zink behövs även för att kroppen ska kunna ta upp järn från kosten.
  • Vad är zink bra för?

    Zink bidrar till kroppens sårläkning och behövs för en god kvalitet på hud, hår och naglar. Det har visat sig att personer med akne och andra hudbesvär ofta märker positiv skillnad av ett zinktillskott. Zink ingår ofta i kosttillskott för att öka testosteronproduktion hos män.

Är Maxulin en bluff eller fungerar det? Maxulin marknadsförs som en hjälp för män att…

Är T8 en bluff eller ett effektivt tillskott? Många konsumenter undrar om T8, ett kosttillskott…

Är VitaePro en bluff eller fungerar det? Diskussioner har förts angående VitaePros marknadsföringsmetoder och dess…