Stelhet + ålder = sant?

stel med ålder

Måste man bli stel i kropp och leder bara för att man blir äldre? Nej, men det är vanligt att musklerna förlorar en del av sin flexibilitet och skelettet blir mer skört med åldern.
Att röra på sig och äta saker som “smörjer” lederna kan vara en god idé om du känner att stelheten begränsar dig i vardagen.

Symptom på kortisolbrist

njure och kortisolbrist

Kortisolbrist eller hypotyreos är ett sjukdomstillstånd med symptom som trötthet, minskad aptit, viktminskning, muskelsvaghet med mera. Läs mer om vanliga symptom och vad du kan göra om du misstänker kortisolbrist.

Kollagen – för bättre hår, hud och leder

kollagen

Kollagen är det mest förekommande proteinet i människokroppen och bidrar till elasticitet och stadga i hela kroppen. Det finns naturligt i maten vi äter men ibland kan ett tillskott behövas om man exempelvis vill förebygga rynkor i huden eller stärka håret och dess kvalitet.

Skillnaden mellan testosteron och östrogen

maskulin vs feminin

Både testosteron och östrogen är könshormon som finns hos både män och kvinnor fast i olika mängd. Män har mer testosteron och kvinnor har mer östrogen. Läs mer om vad de båda hormonen bidrar med och vad skillnaden är mellan dem.

Lågt blodvärde: Vad det innebär och hur det påverkar kroppen

blodvärde

Lågt blodvärde, även kallat anemi, innebär att du har för lite röda blodkroppar eller för lite hemoglobin i blodet. Röda blodkroppar och hemoglobin är viktiga för att transportera syre runt i kroppen. Om du har för lite av dessa ämnen kan du känna dig trött och svag, och du kan också få andra symtom som hjärtklappning, yrsel och andfåddhet.